Maatila suurella sydämellä

Lihatuotteet
Eettinen ja ekologinen

Karitsat syntyvät tilallamme pääsääntöisesti keväällä ja laiduntavat koko kesän tilan omilla luomulaitumilla. Syksyllä osa viedään teuraaksi ja näin ollen karitsanlihaa myydään isompi erä syksyllä. Keväällä ennen karitsointeja lihaa tulee myös myyntiin pienemmässä määrin.

Kainuunharmaan liha on mureaa ja teuraskypsyys saavutetaan hyvinkin 6 kk jälkeen. Liha ei rasvoitu herkästi eikä rasva marmoroidu lihaksiin, joten se on helppo poistaa. Karitsan liha on maultaan mietoa.

Teuraskaritsat ja -lampaat viedään lähiteurastamoon, vain noin 10 km päähän. Näin ollen kuljetusmatka jää lyhyeksi ja lampaat eivät stressaannu kuljetusmatkan aikana. Uskomme tämän vaikuttavan positiivisesti myös lihan laatuun.

Lihan eettisyys on meille tärkeää, jotta voimme tuottaa laadukasta lähilihaa asiakkaillemme.

Hinnasto

Myymme lihan pääasiassa suoraan tilalta asiakkaalle. Tiedotamme tulevista eristä Ajankohtaista-sivulla sekä Facebookissa ja Instagramissa.

puolikas karitsa vakuumeihin palatettuna

17,00 €/kg

kokonainen karitsa vakuumeihin palatettuna

16,00 €/kg

tiedustele saatavuus erillispaloista myös muita paloja saatavilla

karitsan jauheliha

17,00 €/kg

karitsan parikyljykset

25,00 €/kg

karitsan lapapalat

20,00 €/kg

karitsan luutonpaisti

25,00 €/kg

karitsan viulu

22,00 €/kg

karitsan ulkofile

34,00 €/kg

karitsan sisäfile

36,00 €/kg

hinnat sis. alv 14 %

Taljat
Kestävä valinta

Taljat vaihtelevat vaaleasta sävystä aina tummaan harmaaseen, jopa mustaan. Jokainen talja on uniikki väritykseltään ja taljan villa on pehmeää ja kiiltävää.

Talja on oivallinen viileiden kesäiltojen ja kylmien talvipäivien lämmike. Se sopii talvenrientoihin, upeaksi sisustuselementiksi ja vaikkapa lämmikkeeksi auton penkille.

Arvonsa säilyttävä talja kestää hyvin pidettynä sukupolvelta toiselle!

Taljojen hinnat vaihtelevat koosta ja värisävyistä johtuen 90-150 €/kpl (sis. alv)
  • Tuuleta talja usein raittiissa ulkoilmassa, voit myös imuroida taljan
  • Pienet likatahrat voi pyyhkiä kostutetulla reivulla, jossa voi olla hieman mietoa pesuainetta, esim. Marselle-saippuaa
  • Kunnon talvipakkasella taljalle voi antaa ”lumipesut”, pyörittele taljaa pakkaslumella ja ravistele lumet sen jälkeen
  • Taljamme eivät ole vesipestäviä
Villa ja langat
Uusiutuva ja ekologinen

Villalankaa on saatavilla harmaan eri sävyissä. Myymme tilalta raakavillaa ja kehruutamme villaa suomalaisessa kehräämössä langaksi. Villalankaa myymme suoraan tilalta sekä Jämsäläisessä Mäen Huopaa ja Lankaa -käsityöliikkeessä.

Lampaat keritään kaksi kertaa vuodessa, keväällä ja syksyllä. Kainuunharmaan villa on arvostettua etenkin käsityöläisten keskuudessa. Villa on kiiltävää ja hyvin huopuvaa sekä omaa hyvät käsityömahdollisuudet. Hyvästä huopuvuudesta suomenlampaan villa onkin maailman kuulua.

Lankojen hinnat 9-10 €/100 g (sis. alv)
Polttopuut
Uusiutuva ja ekologinen

Myymme katoksesta kuivaa polttopuuklapia, jotka tehdään kevättuulen puhaltaessa. Polttopuut suoraan tilalta tai asiakkaalle toimitettuna 1-1,5 i-m3 erinä. Saatavana puhdasta koivuklapia ja sekaklapia.

Ala-Katteluksen tila

© Ala-Katteluksen tila 2018

 

© Ala-Katteluksen tila 2018