Maatila suurella sydämellä

Esittely

Ala-Katteluksen tila sijaitsee Jämsän Juokslahdessa maakunnallisesti arvokkaalla maisema-alueella. Tilalla on harjoitettu metsä- ja maataloutta jo useamman sukupolven ajan. Meidän vuoromme isäntäparina alkoi vuonna 2012 sukupolvenvaihdoksen myötä. Tilan pellot on olleet luomutuotannon piirissä vuodesta 2019 alkaen.

Tilalla kasvatetaan Suomen alkuperäisrotuisia kainuunharmaita, jotka soveltuvat suomalaisiin oloihimme erittäin hyvin. Lammas soveltuu myös erityisen hyvin luomutuotantoon. Kasvatamme lampaita pienesti, mutta sitäkin suuremmalla sydämellä.

Meille erityisen tärkeää on eläinten hyvinvointi.

Haluamme tuottaa tuotteitamme mahdollisimman eettisesti ja kunnioitamme eläimiämme alusta aina loppuun saakka. Teurastettavat eläimet viedään Karisalmen pienteurastamoon vain noin 10 km päähän, jolloin kuljetusmatka jää mahdollisimman lyhyeksi.

Jokainen kasvatettava karitsa ja lammas on oma yksilönsä. Lampaat laiduntavat tilan omilla luomupelloilla aikaisesta keväästä aina myöhäiseen syksyyn saakka ja laidunnettaviin alueisiin kuuluu myös muutama pieni metsälaidun. Myös talvella lampailla on mahdollisuus ulkoilla talvitarhassa.

tilan historiaA

Tilan historia alkaa vuodesta 1556, jolloin sen nimi oli Kattilus. Edellisten sukupolvien aikaan pelloilla ovat laiduntaneet niin lampaat kuin lehmätkin ja tilaa on viljelty viljatilana.

Sukupolvenvaihdoksen myötä otimme tilan hoitaaksemme vuonna 2012. Edellisille sukupolville kiitollisina hoidamme tilaa 17. isäntäparina mahdollisimman hyvin, omalla tavallamme, jotta voimme ylpeänä jättää tilan seuraavalle sukupolvelle kun on sen aika.

Ala-Katteluksen tila

© Ala-Katteluksen tila 2018

 

© Ala-Katteluksen tila 2018